728x90 AdSpace

  • Latest Post

    Copyright by Mely Maravilla 2011, all rights reserved. Theme images by RBFried. Powered by Blogger.
    Sunday, January 26, 2014

    Utan Bisaya (Visayan Vegetable Soup)

    Pagkalami sa utan Bisaya nga gipada sa akoang pag-umangkon nga si Karen M. Milan, nag-asuaso pa sa kainit, kini ang lami nga higipon, pangpabaskog pa sa lawas.


    Mga Sagol:
    1/4 kilo Kalbasa
    1 karlang
    2 talong 
    1 bugkos alugbati
    1 tasa kamunggay
    1 kamatis
    1/2 sibuyas
    2 lusok ahos
    4 tasa tubig
    isda nga pangsubak
    asin



    Mga sagol-ingredients
    Pamaagi sa pagluto:
    1. Ibutang sa kaldero ang tubig, isda ug mga lamas unya pabukalon, kung mobukal na ilunod ang kalbasa ug karlang, pabukalan sulod sa duha ka minuto.
    2. Ilunod ang talong ug pabukalan hangtod mohumok, ilunod ang alugbati unya timplahan ug asin.
    3. Ilunod ang kamunggay unya patyon dayon ang kalayo. ayaw taklubi para dili malata ang mga gulay.
    4. Pwede na haunon ug ipakaon.



    English translation:

    Ingredients:
    1/4 kilo squash
    1 yam
    2 eggplant
    1 bundle Malabar spinach
    1 cup horseradish
    1 tomato
    1/2 onion
    2 cloves garlic
    4 cups water
    grilled or fried fish
    salt


    Procedure:
    1.In a pot put the water, fish and spices and bring to a boil, once boiling add the squash and yam,then boil for two minutes.
    2. Add the eggplant and boil until tender, add the malabar spinach and season with salt.
    3.Add the horseradish then turn off the fire. Do not cover.
    4.Ready to be served.


    I cooked on September 17, 2014 added with string beans, mushrooms and okra


    Contributed by: Karen M. Millan




    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 comments:

    Post a Comment

    Item Reviewed: Utan Bisaya (Visayan Vegetable Soup) Rating: 5 Reviewed By: Melys Kitchen
    Scroll to Top